Protestpoesi – Mesterskab & skoleworkshop for fynske skoler

 

Vær din egen politiske platform:

I poetry slam & protestpoesi (P&P) inspireres eleverne af levende, nutidig, mundtlig poesi. Sammen med professionelle poetry slammere, skriver og performer de personlige, provokerende og politiske digte. I P&P sætter PSFyn.dk fokus på mundtlig poesi og performance som platform. De unges mundtlige og billedsproglige bevidsthed skærpes om modbilledets transformerende kraft i en politisk centraliseringstid. De får værktøjerne til at udtrykke personlige følelser og holdninger, så de fænger, inspirerer og skaber nye fællesskaber.

Vil dine elever være med? 

Workshop og skolemesterskab:

P&P er for 8. til 10. klasse (inkl. efterskole). På hver deltagende skole afholdes en dagsworkshop med to slam-digtere, der ender med et poetry slam på skolen, hvor tre elever udvælges til at repræsentere til en finale-event på Spoken Word-festivalen i Odense. På festivalen dyster skolerne med et glimt i øjet om hvem der har de poetiske bukser på.
Målet er ikke finalen, men for den enkelte elev at finde sin egen stemme og sætte sine holdninger i spil med den alvor der ligger i at tage sig selv seriøst, møde sine holdninger med
selvværd frem for ironi og sætte dem i spil på en autentisk, kunstnerisk scene uden for skoleverdenen.

Forhåbentlig finder de også nye fællesskaber gennem formen, indholdet og konkurrencen.

Tilskudspris og tilmelding:

P&P er et samarbejde mellem PSfyn.dk & FrankLangmack.dk. Det er støttet af Statens Kunstfond, hvilket muliggør, at skolen kan få en heldagsworkshop med 2 poetry slammere for kun 2.500.– DKK(+transport). Alle workshops skal afholdes i skoleåret 2018/19 og inden udgangen af marts 2019. De varetages af professionelle poetry slammere med undervisningserfaring og opbygningen er som udgangspunkt en dag på tre moduler af 90 minutters varighed, hvori eleverne både oplever et poetry slam, laver kreative skriveøvelser med målrettet individuel skrivehjælp og et afsluttende slamshow for alle.

Interesseret? Tilmelde skolen eller høre mere via en mail til: mail(snabela)psfyn.dk eller til franklangmack(snabela)gmail.com, eller på TLF: 25571132

Klik her for at få reklamen som PDF:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *